Готви като истински шеф готвач

8.90 лв.

Asfar’on ти предлага уникалното изживяване, да се почувстваш като истински шеф готвач. Шафранът е най-скъпата подправка в света. Да готвиш с шафран е истински кулинарен връх. Позволи ни да те отведем там!

Описание

Шафран – червеното злато!

Докосни се до най-скъпата и екзотична подправка в света! Ако искаш да се превърнеш в истински шеф готвач – то е задължително да имаш наличен шафран в кухнята си по всяко време!

Особено екзотичен, обвит в мистерия, човекът доказано обработва шафрановия минзухар от поне пет хиляди години. Повече любопитни факти за историята на подправката може да научиш тук.

Много са начините, по които може да се ползва, когато говорим за готвене. Но дали ще успеем да извлечем максимума от богатата палитра аромати, вкусове и цветове? За да се насладиш максимално и да впечатлиш своите гости или семейство, използвай някои от посочените тук начини. Така гарантирано ще впрегнеш всичкия добавен шафран на работа и ще си гарантираш „уау“ ефект.

Процесите по добива на шафран

За да достигне до теб твоят шафран премина през много етапи. След засаждането презимува една година за да се развие и достигне зрялост. На следващата есен, когато средната температура падна под 17 той започна поетапно да цъфти. В този период, всяка сутрин по изгрев слънце ние събирахме неуморно лилавите цветове, покланяйки се на всеки от тях. Така шеговито описваме процеса на ръчно откъсване на всеки цвят шафран. После следва процесът по отделяне на близалцата (или стигмите) от цветовете. „Изненадващо“ – това отново е ръчен процес. Както почти всичко свързано с този минзухар. Отделянето на стигмите е изключително фин процес. При него трябва да се внимава да не попадне жълто-бялата основа на близалцето. Това понижава качеството на шафрана. Разбира се трябва да се внимава и да не се похаби ярко оранжевата част, която всъщност е ценната. Тоест, на всеки етап ние внимаваме особено много, за да можем да доставим в твоята кухня само първокачествен шафран.

Следващия етап е изсушаване на вече добитата подправка. Целта е да се достигне много тесен диапазон на влажност, така че това е процес изискващ опит.

И след като всичко това беше готово в края на месец октомври 2020 година, ние пакетирахме твоя шафран. Само с няколко клика можеш да го поръчаш и ние ще го доставим до твоята кухня. От теб остана само да се развихриш в нея.

Close Menu
×

Cart