Позволи ни да се погрижим за очите ти

28.40 лв.

Изчерпан

50 гр. насипен шафранов чай.

За подробности относно съхранение и начин на приготвяне: виж етикета.

Състав:

Шафран,

Зелен чай, Червена боровинка – листа,

Гинкобилоба, Лимонена трева,

Мащерка, Невен, Мента, Куркума,

Натурален ароматизант лимон, Стевия

Описание

Очен чай Ирис от Asfar’on

Очен чай Ирис е първият изцяло натурален, шафранов продукт, без ГМО, доказано подобряшащ очното здраве. Позволи ни да се погрижим за очите ти!

Защо шафранът се свързва с очите? Как той е полезен за правилната функция на зрителния ни орган? Как Ирис ще възстанови щетите по твоите очи?

Шафранът е особено богат на зеаксантин. Зеаксантинът е един от само двата каротеноида съдържащи се в ретината на човешкото око. Другият е добре известният лутеин.

Приемът на 20-30 мг. шафран дневно доказано забавя прогресията и намалява риска от заболявания на ретината. Точно толкова количество от безценните близалца на растението се съдържат в една чаша очен чай Ирис.

Има също множество доказателства, че повишаването на приема на зеаксантин и лутеин намалява риска от катаракта (перде).

Очен чай Ирис от Asfar’on притежава мощен антиоксидантен ефект. Също така има положителен ефект върху кръвоснабдяването на ретината и на цялата очна ябълка и невропротективни свойства.

Активните съставки на шафранов чай Ирис предпазват ретиналните клетки от хипоксия (намален приток на кислород). Също така намаляват действието на окисляващите фактори, които всъщност предизвикват оксидативния стрес.

Ние от Сафрон БГ препоръчваме употреба на поне 1 чаша очен чай дневно (оптималния прием е 2 чаши) в продължение на 2-3 месеца за постигане на описаните ефекти.

Как да приготвиш шафранов чай Ирис:

  1.  Поставете 2-3 гр.(чаена лъжица с връх) в 200 мл. вода с температура 75-85°С.
  2.  Оставете да престои 2-3 мин., може и до 5, ако предпочитате по-наситени вкусове и аромати.
  3.  Насладете се!

Препоръчително е при приготвянето на очен чай водата да не ври. Особено важно е да не се превишава температурата от 85°С Също така е добре и тя не е завряла и след това да се чака да изстине, а само да се загрее до посочената температура. Повече за правилния начин на приготовление и как да сме убедени, че го правим добре, може да научиш тук.

Close Menu
×

Cart