„Сафрон БГ“ ООД е компания създадена в началото на 2018 година от двама лекари: Д-р Христо Хринчев и Д-р Росен Караджов.
В началото съсредоточихме дейността си в отглеждането на шафранов минзухар и добив на шафран. Именно „червеното злато“ лежи в основата на нашето вдъхновение, за създаването на Asfar’ON. Заинтересувани от качествата на тази екзотична подправка намерихме в научната литература доста публикации доказващи редицата лечебни свойства на шафрана.
Приемайки като лекари това предизвикателство потърсихме още един начин да помагаме, като съчетаем полезните свойства на шафрана и други билки с удоволствието от чаша ароматен и вкусен чай.
Така професионалният ни опит и желанието ни да открием начин да впрегнем полезните свойства на шафрана на работа, доведе до създаването на продуктите Asfar‘ON.
Гордеем се, че Asfar‘ON е първият и единствен шафранов чай, създаден в България.
Използваният в чая шафран е собствено производство и има сертификат за най– високо качество. Добит е от шафрановите насаждения стопанисвани от компанията в Северозападна България. Всички процеси по отглеждането на минзухара и добиването на шафрановите стигми са изцяло ръчни. Всяка стъпка от процеса подлежи на постоянен качествен контрол. Останалите съставки на продуктите Asfar‘ON са със сертификат SGS от IFS food, което е гаранция за високото им качество.

Close Menu
×

Cart